Eric De Pooter

Partner

Na zijn studies aan de KULeuven werkte Eric het eerste deel van zijn loopbaan in marketing- en salesfuncties bij verschillende internationale organisaties.

Het verlangen om zelfstandig consultant te zijn , leidde in die positie  tot werken bij vele toonaangevende bedrijven rond leiderschap, zelfleiderschap en verandering. In deze functie reisde Eric de wereld rond om mensen en teams te coachen en te ontwikkelen in verschillende (bedrijfs)culturen .

Het concept dat Eric drijft is “Have a good life”.  Hoe kan hij ervoor zorgen mensen en teams te ondersteunen in het leven van hun versie van een goed leven .

Die missie leidt tot de voortdurende, uitgebreide zoektocht naar kennis, knowhow en inzichten; om ervoor te zorgen dat hij mensen op de best mogelijke manier kan ondersteunen in de meest uiteenlopende situaties. Hij is gecertificeerd in verschillende tools op het gebied van zelfkennis en leiderschap en ook  in verandermanagement benaderingen zoals ADKAR . Als counsellor en coach ondersteunt hij ook mensen in het omgaan met existentiële vragen.

Eric ’s aanpak is hands on en resultaatgericht. Laten we het agile avant la lettre noemen.  Concepten en modellen kunnen ons inzichten geven, deze inzichten moeten leiden tot actie en resultaten.

Daarnaast wordt hij door klanten gewaardeerd om zijn brede kennis en ervaring en zijn flexibiliteit om zich aan te passen aan de klantsituatie. Hij is in staat om dingen correct te analyseren en ze een naam te geven op een empathische, zorgzame manier om  zo mensen samen te brengen en resultaten te behalen.

Om het in een one-liner  van één van de klanten te zeggen : “met Eric is het niet veel geblaat en weinig wol; maar  juist weinig geblaat en veel wol.”