Persoonlijke veerkracht

Veerkracht = wie ik ben en waar ik voor sta

Verandering is meer dan ooit de enige constante binnen de huidige bedrijfscontext. De voortdurend bijgestuurde verwachtingen van markten, organisaties en wetgeving, de complexiteit en onduidelijkheid rond verantwoordelijkheden en de decentralisatie van de beslissingsprocessen vragen het uiterste van medewerkers. Om daar op een gezonde manier mee om te gaan, is het belangrijk dat ze in staat zijn om beslissingen te nemen in lijn met wie ze zijn en waar ze voor staan. Het zijn de basisvragen om mensen te helpen groeien van zomaar een job naar een identiteit, van tewerkgesteld zijn naar waardevol zijn.

Wat komt aan bod:

CoreTalents assessment

Uw favoriete speelgoed en de dingen die u als kind het liefst deed, zeggen alles over uw aanleg en de talenten die u heeft. Het kinderspel vormt de basis van de CoreTalents methode, die uw karakter, uw talent en uw drijfveren blootlegt. Kortom, als u in uw dagelijks leven uw Kerntalenten kan uitspelen, zit u in een natuurlijke stroom, een flow, waarin u zich goed voelt omdat alles is zoals het moet zijn.

Was u als kind een lezertje of was u gek op dieren? Speelde u graag poppenkast en deed u niets liever dan verhalen vertellen, of zong u de hele dag voor de spiegel? Het ontdekken van uw favoriete kinderactiviteiten en hoe u die kennis kan toepassen voor het maken van de juiste keuzes, is een verrassende en bijzonder leuke manier om niet alleen de geknipte studie of baan, maar ook meer rust en geluk te vinden.

Een analyse is specialistenwerk. Het kost een half uur om de online vragenlijst in te vullen. Aan de hand daarvan meten we exact hoe graag, minder graag of helemaal niet graag u iets deed en brengen we meteen uw specifieke CoreTalents constellatie in kaart. Het resultaat interpreteren is heel wat complexer. Het éne CoreTalent beïnvloedt het andere en de combinaties liggen niet meteen voor de hand. Een goed gestructureerd diepte-interview brengt uw opvoeding, levensgebeurtenissen, opleiding, milieu en kansen in kaart. De analist combineert deze twee delen om precies te weten hoe u bent, wat u graag zou willen doen en wat uw ogen doen blinken.

Omgaan met verandering & positieve focus (1 dag)

Wanneer je veelvuldig met veranderingen geconfronteerd wordt is het zoeken naar een evenwicht tussen loyaal mee-evolueren enerzijds en autonoom je eigen weg kiezen anderzijds. In deze opleiding coachen we je in het zoeken naar een gezonde manier van omgaan met veranderingen.

Je krijgt inzicht in de aard en de functie van weerstand en de mechanismen van stress. Aan de hand van een eenvoudig diagnose-instrument breng je je stressbronnen en je gezonde en ongezonde stressbeheersing-strategieën in kaart.

Vanuit een inventaris van wat je energie geeft en waar je goed in bent (eventueel met behulp van bovenstaande CoreTalents methode) breid je je zelfbeeld uit en ontdek je je kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën.

Vervolgens ga je deze toepassen op door jou aangebrachte cases. We doen dit steeds vanuit een positieve focus en helpen je op een inspirerende manier opportuniteiten te zien in elke verandering.

Precies wat u zoekt? Of toch graag nog wat toelichting?

Neem contact met ons op

Aanverwante services