Team Identity met LEGO® Serious Play®

De LEGO® SERIOUS PLAY® methodologie is een innovatief proces dat ontwikkeld is om de verborgen expertise en inzichten van de teamleden naar boven te brengen zodanig dat ze samen deze vragen kunnen beantwoorden. Het is de ultieme tool voor team building: een gefaciliteerde communicatie en problem-solving methodologie met diepgaande reflectie en effectieve dialoog, op zo’n manier dat het ook nog eens leuk en dynamisch is.

Ze is gebaseerd op jarenlang onderzoek in business, organisatie-ontwikkeling, psychologie en leren en bouwt voort op het constructivisme. De methodologie vertrouwt niet op het typische over-en-weer gepraat tijdens meetings. In plaats daarvan gebruiken de teamleden een minutieus gekozen selectie van  LEGO® bouwstenen en een uniek proces waarbij ze vooral “denken met hun handen” – en inzichten, inspiratie en verbeelding de vrije loop laten.

Deze methodologie zetten we in wanneer we werken op ‘team identiteit, het creëren van wat we een ‘echt’ team noemen: een team dat een antwoord kan formuleren op de vraag ‘waarom bestaan wij’ en ‘wat zijn onze samenwerkingsprincipes’?

De LEGO® Serious Play® methodologie maakt gebruik van ons potentieel om te verbeelden, te beschrijven en betekenis te geven aan een situatie, verandering te initiëren en zelfs radicaal nieuwe dingen te creëren. Wanneer we onze handen als leerinstrumenten gebruiken vindt een complex proces plaats dat een sterke emotionele component heeft. Hierdoor bouwen de teamleden niet alleen letterlijk hun gedachten en ideeën maar worden die ook met meer detail uitgedrukt en herinnerd.

De facilitators van Revolv zijn LEGO® Serious Play® gecertificeerd. Een LEGO® Serious Play® workshop duurt 1 dag en wordt op maat van uw team ontworpen.

Testimonials

Mijn team miste afstemming. We hadden het gevoel dat iedereen hard aan hun eigen werk werkte en tegelijkertijd voelden we niet dat we als een team samenwerkten. Door te bouwen  met LEGO, was het team in staat om een veilig platform te creëren waar elk teamlid zich open kon opstellen. Het liet toe om meer gevoelige onderwerpen op tafel te brengen en een aantal taboes te bespreken zonder dat mensen zich gekwetst voelden. Daarnaast hebben we begrepen hoe elk teamlid zijn / haar werkomgeving vanuit een ander perspectief ziet. Ten slotte heeft LEGO Serious Play ons geholpen een teamdoel te creëren en dus meer als team op één lijn te blijven.

Zeger De Spiegelaere

Ik schrijf dit om je te bedanken. Niet alleen hebben we allemaal iets nieuws meegemaakt met LEGO® SERIOUS PLAY®, we zijn ook tot de kern van de discussie gekomen met betrekking tot het werken in ons team. Bij het beoordelen van die dag gaven we allemaal toe dat het een positieve en nuttige ervaring was. Ik  merkte dat de visualisatie de discussie eenvoudiger en minder bedreigend maakte voor de individuen.

Onze richtinggevende principes, die gebruikt kunnen worden wanneer de discussie hard wordt, worden nu afgedrukt op de muur van onze boardroom 😉 Dank je voor je energie, voor je vermogen om de discussie te activeren, te begeleiden en te sturen; met telkens de juiste vraag of door ons terug te brengen naar de visualisaties.

Jan De Braeckeleer
General Manager, Shared Service Centre KBC