Agile teams vormen

Teams vormen met een stapje voor

In een wereld waarin zekerheid een illusie geworden is, zorgen wendbare of ‘agile’ teams voor duidelijkheid. Ze weten precies waar ze heen willen en dat drijft hen. De manier waarop ze werken, is scherp en transparant voor iedereen. Dat betekent ook dat ze op tijd en stond de gezondheid van het team evalueren en stilstaan bij de interne dynamieken en change management.

Mijn team miste afstemming. We hadden het gevoel dat iedereen hard aan hun eigen werk werkte en tegelijkertijd voelden we niet dat we als een team samenwerkten. Door te bouwen  met LEGO, was het team in staat om een veilig platform te creëren waar elk teamlid zich open kon opstellen. Het liet toe om meer gevoelige onderwerpen op tafel te brengen en een aantal taboes te bespreken zonder dat mensen zich gekwetst voelden. Daarnaast hebben we begrepen hoe elk teamlid zijn / haar werkomgeving vanuit een ander perspectief ziet. Ten slotte heeft LEGO Serious Play ons geholpen een teamdoel te creëren en dus meer als team op één lijn te blijven.

Zeger De Spiegelaere

Zo pakken we het aan

Team Identity met LEGO® SERIOUS PLAY®

Met deze strategische teamcoaching begeleiden we teams naar antwoorden op fundamentele vragen als ‘Waarom bestaan wij?’ en ‘Wat zijn onze samenwerkingsprincipes?’. We maken daarbij gebruik van de LEGO® SERIOUS PLAY®-methodologie, een innovatief proces dat ontwikkeld is om de verborgen expertise en inzichten van de teamleden naar boven te brengen. Het resultaat is een teambuildingsmoment met diepgaande reflectie en effectieve dialoog, dat steevast als leuk en dynamisch ervaren wordt.

Meer info

Team Check-Up met G.R.I.P.

Je zou deze teamcoaching een preventief onderhoud voor teams kunnen noemen, ongeacht hoe goed ze draaien. Een sputterende samenwerking wil je immers voorkomen of snel wegwerken. Want zowel de teamresultaten als het engagement en welzijn van de teamleden gaan eronder lijden. En dan riskeert de motor op termijn finaal vast te lopen. Tijdens deze hands-on coaching werken we aan de ‘hardware’ (structuur en organisatie) én de ‘software’ (o.a. vertrouwen en commitment) van het team. Op basis van een vragenlijst maken de deelnemers een selectie van de belangrijkste verbeterpunten en engageren ze zich om het geheel beter af te stellen.

Meer info

Agile Team Performance

Deze workshop voor teams die voor de overschakeling naar een New Way Of Working (NWOW) staan, begint met een ‘virtual team game’, dat een realistisch beeld schetst van hoe het eraan toegaat in een omgeving waarin mensen werken waar en wanneer ze dat willen. Het laat team en manager toe om concreet te worden over de impact op hun doelen, rollen, overlegwijzen en werkprocessen. In een volgende stap gaan we in op de kritische vaardigheden voor een geslaagde implementatie van de nieuwe aanpak: focussen op resultaten (en niet langer op taken), elkaar feedback geven en verantwoordelijk houden, constructief overleggen en oplossingsgericht werken. Afsluitend realiseren de deelnemers een actieplan en maken ze afspraken.

Meer info

Business Games in Change Management

Business Games zijn het ideale vehikel om in je team bewustzijn te creëren voor de nood om te veranderen, goesting in een bepaalde verandering en vaardigheden om te veranderen. In samenwerking met De Aanstokerij bieden wij Business Games aan rond New Way of Working (NWOW), Agile, Empowerment, Lean, nieuw-samengestelde teams en Customer Care.

 

Meer info

Precies wat u zoekt?

Of toch graag nog wat toelichting?