4P™ Culture & Climate Transformation

De 4P™ Culture & Climate Transformation aanpak bestaat uit twee onderdelen:

1. 4P™ Strategy Fit Analyse

2. Culture Transformation Workshop

Precies wat u zoekt? Of toch graag nog wat toelichting?

Neem contact met ons op

Aanverwante services

De 4P™ Strategy Fit Analyse

Met de 4P Strategy Fit Analyse helpen we u:

1. Inzicht te krijgen in hoe uw leidinggevenden en medewerkers de bedrijfscultuur ervaren.

2. In kaart te brengen welke elementen ze absoluut willen bewaren en welke ze zelf willen zien evolueren.

3. Zeer concreet te bepalen welke bedrijfshefbomen dienen aangepast te worden om het meeste rendement te halen uit uw cultuurtransformatie. 15 cruciale hefbomen worden daarbij geanalyseerd: klantgerichtheid, leiderschap, strategie, organisatiestructuur, besluitvorming, innovatie, change management, operational excellence, team management, performance management, talent management, learning & development, compensations & benefits, recrutering en NWOW.

De analyse kan uitgevoerd worden tot op afdelingsniveau. U wil wellicht niet dat uw salesafdeling functioneert zoals uw boekhoudersafdeling, en omgekeerd (en zijzelf wellicht ook niet!).

Betrokken partijen bij de Strategy Fit analyse

De Culture Transformation Workshop (2-daagse)

Stem uw organisatie-cultuur af op uw strategie zonder het engagement en de motivatie van uw medewerkers te verliezen. Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor directiecomités en managementteams van afdelingen.

1. Bepaal welke cultuur en eventueel welke subculturen het meest ideaal zijn voor het bedrijf, zowel om klanten als om medewerkers te engageren.

2. Breng in kaart welke culturele hefbomen dienen aangepast te worden, hoe precies en in welke volgorde.

3. Stel een Cultuur-Transformatieplan op dat rekening houdt met de veranderingsnoden en –bereidheid van de leidinggevenden en de medewerkers. Zo bepalen we samen de ideale mix van waterval-, team-, virale en collectieve veranderingsmethoden, en bepalen hoe destructieve vormen van weerstand consistent aangepakt dient te worden.

Het 4P Culture Model