Bouwen aan een engagerende bedrijfscultuur

Doordachte en engagerende cultuurtransformaties

Een bedrijfscultuur is de uitdrukking van de waarden van de medewerkers en van hun overtuigingen over wat er dient te gebeuren om succesvol te zijn. Daardoor heeft ze, behalve op de dagelijkse omgangsvormen, ook een wezenlijke impact op hoe de hefbomen voor succes (strategie, structuur, processen en branding) vormgegeven worden. Een doordachte en coherente benadering van cultuurtransformaties met aandacht voor al deze elementen is dan ook essentieel voor duurzame groei.

Pas mal de choses ont bougé depuis le workshop de transformation culturel: la mise en place du plan, l’intérêt d’autres départements pour suivre l’initiative et le besoin d’évolution culturelle à l’agenda du comité de direction.

Ma plus grande satisfaction est de voir que la manière de réfléchir et de considérer les collaborateurs est aujourd’hui fortement influencée par la meilleure compréhension de leur profil culturelle et de leur besoins motivationels.

Fernando Diaz
Directeur Claims, Axa

Zo pakken we het aan

4P™ Culture & Climate Audit

Met deze audit krijgt u zicht op hoe uw leidinggevenden en medewerkers uw bedrijfscultuur ervaren en welke elementen ze absoluut willen bewaren en/of willen zien evolueren. We maken tastbaar welke bedrijfshefbomen aangepast dienen te worden om het grootste rendement te halen uit uw cultuurtransformatie.

 

Meer info

Cultural Transformation Workshop

In deze workshop voor directiecomités en managementteams wordt een Cultuur-Transformatieplan opgesteld dat rekening houdt met de veranderingsbereidheid en –noden van uw leidinggevenden en medewerkers. Samen leggen we de ideale mix van waterval-, team-, virale en collectieve veranderingsmethodes vast en bekijken we hoe destructieve vormen van weerstand consistent aangepakt kunnen worden.

 

Meer info

Change Agent Index

De Change Agent Index brengt het virale netwerk van uw organisatie in kaart. U krijgt inzicht in de belangrijkste beïnvloeders, hun connecties en hun mening over bepaalde kwesties. Dit is van cruciaal belang voor de aspecten van een bedrijfscultuur die zich niet laten formaliseren, zoals de conversaties tussen medewerkers en de meestal kleine, maar concrete acties van mensen die een cultuur kunnen maken of breken.

 

Meer info

Cultural Change Accelerator

Met de Cultural Change Accelerator tonen we uw Change Agents hoe ze de bedrijfscultuur positief kunnen beïnvloeden in het dagelijkse werk en in de informele sfeer. De Cultural Change Accelerator helpt u om uw cultuurtransformatie effectief te realiseren, met een duurzame impact. In dit hands-on programma worden de formele leiders van de organisatie op regelmatige basis met de informele leiders samengebracht om te overleggen en samen acties te bepalen en op te volgen. Parallel organiseren we masterclasses op maat om de veranderingscompetenties van uw Change Agents te ontwikkelen.

 

Meer info

Precies wat u zoekt?

Of toch graag nog wat toelichting?